Compartimentering

Brandwerend compartimenteren is het verdelen van een gebouw in meerdere brandwerende secties (compartimenten). Deze zijn afhankelijk van het gebruik van het gebouw. Het compartimenteren van een gebouw verhinderd dat een brand zich snel uit kan breiden.

Schero Brandbeheersing heeft een totaalpakket op het gebied van brandwerend compartimenteren die de verspreiding van rook en brand tegen gaan. Deze compartimenten voldoen aan de brandwerendheidseisen uit het Bouwbesluit. Een goed ingedeeld gebouw houdt de brand beheersbaar, stelt de gebruikers van een gebouw in staat om veilig te vluchten en geeft de brandweer tijd om zijn werk te doen. Het is daarom essentieel dat de compartimentwanden, -vloeren en plafonds conform rapport worden gemonteerd om te voldoen aan de brandveiligheidseisen uit dit Bouwbesluit.

Schero Brandbeheersing maakt gebouwen optimaal brandveilig. Het aanbieden van brandwerende compartimentering is daar een belangrijk onderdeel van. Schero heeft een uniek totaalpakket op het gebied van brandwerend compartimenteren. Wij bieden onder andere brandwerende voorzieningen aan zoals; brandwerende wanden, plafonds, vloeren, kozijnen en deuren. U kunt bij ons terecht voor brandwerende beglazing, panieksluitingen en veiligheidsbeslag.

In tegenstelling tot andere leveranciers kunnen wij naast de brandwerende voorzieningen ook alle bijbehorende werkzaamheden uitvoeren. Hierbij kunt u denken aan schilderwerk, stucwerk, constructiewerk, bouwkundige en overige werkzaamheden.

Onze opdrachtgevers zijn afkomstig uit zowel het particuliere- als het zakelijke segment.

Wij hebben ruime ervaring met brandwerende draagconstructies, brandwerende doorvoering en brandwerende systemen en glas. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor uw advies op maat aangaande al uw brandbeheersing.

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende afspraak of offerte?
Bel of mail onze ‘brandmeester preventie’, de heer R.B. de Roode.